Samenwerking


Stichting Jonge Helden

Anet werkt als coach voor de stichting Jonge helden

Ons doel is: 
voorkomen dat kinderen/tieners ernstig vastlopen, nadat ze met een ingrijpend verlies te maken hebben gehad dat ze niet (voldoende) hebben kunnen verwerken. 

Dit kunnen kinderen en jongeren zijn:
-waarvan de vader, moeder, broer of zus is doodgegaan
-met scheidende of gescheiden ouders 
-met een ernstig ziek gezinslid. 
We noemen ze Jonge Helden.

Jonge Helden ontwikkelen vaak (ernstige) problemen. Jonge Helden die veel steun en begrip in hun nabije omgeving krijgen, zijn hierop een uitzondering. Zij ontwikkelen opvallend minder problemen dan kinderen en jongeren die het alleen doen. Wij organiseren en mobiliseren zo goed mogelijk die hulp en steun in de nabije omgeving van Jonge Helden.

Dat doen we op drie manieren:
-we organiseren door het hele land Jonge Helden lotgenotenrogramma's.
-we ontwikkelen en exploiteren diverse Adviessites voor Jonge Helden en alle volwassenen om hen heen. Met veel informatie, praktische tips en de unieke mogelijkheid om online advies te vragen aan een deskundige.

Vanaf september 2017 verzorgt Anet voor deze stichting ook het Nieuwe Helden programma. Dit is gericht op vluchtelingen kinderen met een verblijfstatus. 

Toon Hermanshuis Amersfoort

Anet begeleid in het Toon Hermanshuis de kidsrouwgroep.

Het Toon Hermanshuis is een inloophuis voor kankerpatienten. Het biedt psycho-oncologische zorg en activiteiten voor het vinden van een nieuwe balans. Niet alleen voor de persoon die ziek is of is geweest, maar ook als je een naaste bent.

Praktijk Rustpunt

Anet werkt nauw samen met Gerdien van den Hoogen van Praktijk het Rustpunt. Gerdien van den Hoogen is afgestudeerd als Creatief Therapeut en Verliesbegeleidster. Ze begeleidt volwassenen en gehandicapten.

Met Gerdien heeft Anet de training Pleisters plakken op de werkvloer gegeven. Ze heeft 5 jaar als woonbegeleidster bij mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Binnen haar werk had ze veel te maken met verlies. De bewoners lopen dagelijks aan tegen hun beperkingen en hoe ze daar mee om gaan. Ook de ouders hebben een strijd te voeren in het accepteren van de beperkingen van hun kinderen. Velen hadden geen kind met een beperking verwacht en moeten door de jaren heen telkens hun beeld bijstellen in de verwachtingen en mogelijkheden van hun kinderen. 

Stichting Ondersteuning VerliesVerwerking

Praktijk de Pleisterplaats is aangesloten bij Stichting Ondersteuning Verliesverwerking.

Stichting Ondersteuning Verliesverwerking zet zich in voor mensen die hulp nodig hebben bij het verwerken van pijn en verlies. Dat gaat om verlies in de breedste zin van het woord, zoals het verliezen van een dierbaar persoon, echtscheidingsproblematiek of acceptatie van een handicap.

Voor de stichting werken mensen met bewogenheid en passie voor hen die hulp nodig hebben in de verwerking, maar voor wie deze hulp niet zomaar toegankelijk is. Stichting Ondersteuning Verliesverwerking maakt hulp mogelijk die nodig is voor een specifieke persoon in zijn of haar situatie, snel en doelgericht!
Bijvoorbeeld in de vorm van financiële ondersteuning. Of door de weg te wijzen naar de juiste instantie. www.stovv.nl
Share by: